Den finska redovisningsbyrån Balanco etablerar sig på den svenska marknaden i samarbete med Planet Bridge

Balanco Accounting OY, en expansiv finländsk redovisningsbyrå, etablerar sig nu i Sverige. Verksamheten har snabbt vuxit till 45 medarbetare och en årsomsättning på drygt 30 MSEK. Nyligen registrerades ett svenskt aktiebolag – Balanco Accounting AB. Enligt den svenske VD:n Antti Voittonen  är planen att  finna en lagom stor lokal redovisningsbyrå att förvärva.

Vi frågar Antti Voittonen om bakgrunden till förtagets framgång: ”Kärnan i Balancos erbjudande bygger på personlig service och en genuin förståelse för kundens affär. Alla kunder ska ha en personlig kontaktperson, en Ekonomirådgivare. Balanco vill vara en hjälpande hand åt kunden i såväl ekonomifrågor som annat, för att kunden ska kunna fokusera på sin kärnverksamhet. Det handlar alltså om mer än traditionella ekonomitjänster. Genom effektiva processer och modern teknik erbjuder vi de svenska företagen en snabb service med hög kvalitet. Vår uppfattning är att vi inom branschen kan bli än mer kundorienterade. Den allt snabbare takten i affärslivet kräver ett bredare och djupare samarbete mellan byrån och kunden. Vi är bara i början hur AI och andra redskap kan utveckla branschen. Balanco vill vara en av de helhetsleverantörer som förändrar industrin”.

”Den svenska marknaden är minst 1,5 gånger större än den finska. Redovisningsmarknaden befinner sig ett läge där konkurrensen om marknadsandelar tilltar. För närvarande ligger branschens tillväxtpotential i kundföretag som medvetet går över till digital och automatiserad redovisning. Om några år gör vi bedömningen att den stora tillväxtpotentialen kommer att ha flyttats mot kunder från byråer som inte klivit på det digitala tåget”, säger Antti.

Antti Voittonen, tidigare COO på Balanco OY, fokuserar idag helt på den svenska etableringen. ”Idag arbetar jag från Finland, men för att vara närvarande vid uppstarten flyttar jag och familjen till Sverige i höst. Jag ser mig bara som tillfällig Sverigechef. Planen är att börja rekrytera en ny chef redan kommande höst.”

Planet Bridge är stolt partner till Balanco och vi hälsar dem hjärtligt välkomna till den svenska marknaden.

Antti Voittonen i mitten tillsammans med Janne Myllymäki och Mikko Marttunen från Balanco Accounting OY.
Antti Voittonen, VD Balanco Accounting AB i mitten, tillsammans med Janne Myllymäki och Mikko Marttunen från Balanco Accounting OY.